Peutergroep

In onze peutergroepen de Pebbles en de Bambam spelen peuters met leeftijdsgenootjes. Wij bijten ons niet vast in een cursorisch aanbod of in programma's met vaste thema's en activiteiten, maar gaan voor een brede aanpak. Daarom werken wij met het VVE programma Startblokken. Iedere periode een thema, dat aansluit bij de belevingswereld van onze peuters op dat moment. Startblokken is een ontwikkelingsgericht werkplan met spel als basis en groepsleidsters die meespelen, ondersteunen en zorgen voor betekenisvolle activiteiten voor ieder kind.

Ontwikkelingsgebieden

Alle ontwikkelingsgebieden komen voldoende aan bod, zodat peuters optimale kansen krijgen om zich gezond te ontwikkelen. Wij volgen deze ontwikkeling en het welzijn van iedere peuter op de voet, waarbij een goede communicatie met ouders een speerpunt is. Zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid en emotionele vrijheid is de basisontwikkeling voor ieder kind bij Jabadoe. Van daaruit werken we aan de brede ontwikkeling en krijgen kinderen vooral ook de ruimte om zich op eigen tempo te mogen ontwikkelen. Heeft jouw kind een extra steuntje in de rug nodig? Ook dat verzorgen wij (Jabadoe is geen VVE locatie dat gratis dagdelen aanbiedt voor kinderen met een indicatie, maar biedt alle kinderen op maat de beste begeleiding op weg naar school). Sommige ondersteuning kunnen wij zelf bieden, maar soms heeft een kind bijvoorbeeld baat bij logopedie of fysiotherapie. Wij kunnen ouders helpen met de weg hier naartoe te vinden. De jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau mag altijd contact met ons opnemen (uiteraard met toestemming van de ouders), om te bespreken welke ondersteuning nodig is en wat Jabadoe hierin kan betekenen.

Dagelijks ritme

In de Pebbles worden de jongste peuters opgevangen, waar het ontdekken van activiteiten en materialen centraal staan. Hier worden de eerste stapjes gezet naar zelfstandigheid, activiteiten kiezen en samen spelen. Het ritme van thuis maakt plaats voor het ritme van de groep. Samen spelen, samen eten en drinken, samen opruimen en samen activiteiten ondernemen. Omdat de jongste peuters vaak nog slapen overdag, heeft ieder kind ook in de Pebbles een eigen bedje in één van de twee slaapkamers van de groep om uit te rusten. Bij de Bambam kunnen de oudste peuters al heel veel zelf en dat stimuleren wij dan ook graag. Wij zien dit als een mooie voorbereiding op de basisschool. Jouw peuter wordt dan ook langzaam en spelenderwijs in deze groep voorbereid op een goede start van de basisschool.

Buiten spelen

Buiten spelen vinden wij belangrijk en dit is een dagelijkse activiteit, soms meerdere keren per dag. Dat doen wij in de ruime peutertuin met bomen, een speelheuvel met glijbaan, grote overdekte zandbak, pleintje en veel speelmaterialen. Buiten spelen is gezond en daagt de kinderen uit tot veel bewegen.

Wees er op tijd bij!

Belangstelling om jouw kind(eren) in te schrijven? Neem gerust contact op voor vragen of om een afspraak te maken voor een rondleiding.

Zo werkt het:

  • Tijdens de rondleiding laten we je kennismaken met de werkwijze van Jabadoe en de faciliteiten die wij tot onze beschikking hebben;
  • We geven je tijdens de rondleiding graag de gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie eventuele vragen te stellen;
  • Wanneer je als (aanstaande) ouder voor Jabadoe als kinderopvang kiest, ontvang je na de inschrijving een aanbieding waarmee er een plek voor jouw kind gereserveerd wordt;
  • Vlak voordat jouw kind voor het eerst bij ons verwacht wordt, ontvang je van ons een plaatsingsovereenkomst waarmee de plaatsing een feit is.
Jabadoe Kinderopvang

Vragen

Liever direct contact? Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar op onderstaand nummer of stuur ons een mail via het aangegeven mailadres.

Tel: 0521 - 52 21 26
[email protected]

Rondleiding aanvragen

Wij nodigen je graag uit om te komen kennismaken met onze locatie en onze medewerkers.